Etusivu Matkatoimistot Äkkilähdöt Lentoyhtiöt Halvat lennot Kotimaa Majoitus Vuokra-autot Sää Kartat Keskustelut Info

Tekstin salakirjoitukseksi muunnin

Alfa Krypta käyttää MD5 salakirjoitusmenetelmää XOR tekstinsalausalgoritmin päällä, muodostaakseen hybridin, jota on käytännössä mahdoton purkaa.

Ominaisuudet

Alfa Krypta on suunniteltu internetviestien lähettämiseksi mistä ja minne tahansa, ilman että se joutuisi tekemisiin muiden salakirjoitusmenetelmien kanssa.
Tiedonsiirrossa mahdollisesti ja myös hyvin yleisesti muodostuvat virheet, kuten rivivälimuutokset, tekstin osittainen katoaminen tms., eivät sekoita Alfa Kryptattua tekstiä.
Ohjelma käyttää 64-merkistöä, jolloin se ei vääristä binääri arvoja tai aiheuta selaimen kaatumista. Tästä johtuen se on erittäin hyvä käytettäväksi ilmaisissa emailohjelmissa, kuten esimerkiksi Yahoo tai Hotmail.

Turvallisuus

Alfa Krypta estää sana-pohjaisten tai todennäköisyysperäisten salakirjoituksen purkuohjelmien murtoyritykset, sekä menetelmät jotka mittaavat tilastoihin perustuvia siirrännällisiä johdonmukaisuuksia.

HUOM! Alfa Krypta EI muunna mm. suomalaisia erikoiskirjaimia ä, ö tai ruotsalainen å!

Nopeus

Alfa Krypta on muita ohjelmia nopeampi, vähentämällä kryptologista ajoaikaa sisäisten bittien toimintoihin nähden, yhteensopiva JavaScript-selaimien kanssa, ylimääräisten toimintojen sijaan.

Salaa tai pura viestejä

Salasana: Aika:

Alfa krypta tarjotaan sellaisenaan, ilman takuuta.
Vaikkakin voisi olla turvallista sanoa, että kukaan ei voi lukea viestiä joka on muunnettu Alfa kryptalla, ohjelma ei kuitenkaan anna mitään oikeudellisesti sitovia nimenomaisia tai suoria takeita siitä. Turvallisuus on jokaisen oikeus, mutta samalla myös jokaisen omalla vastuulla. Ohjelma ei ota vastuuta sen käytöstä.

Ohjeet

Jos aiot lähettää salakieliseksi muunnetun tekstin emaileitse, lisää viestiin seuraava teksti:

Huomaa: Tämä viesti on salattu Alfa Kryptalla turvallista tiedonsiirtoa varten. Valitse ja kopioi viestin tekstiosa ja vieraile viestin purkamiseksi (salasana tarvitaan).

Tekstin muuntamiseksi salakirjoitusmuotoon sinun on annettava keksimäsi salasana, joka ei saa sisältää ä, ö tai å kirjaimia. Lähes kaikki muut merkit ovat sallittuja ja salasanan pituuden voit määritellä vapaasti.

Salasana kannattaa tietenkin lähettää vastaanottajalle viestin purkamista varten jollain toisella menetelmällä, tai ainakin toisessa emailissa, eikä sisällyttää sitä viestiin.

On ehkä hyvä idea käyttää aina samaa salasanaa tietyn vastaanottajan kanssa, niin ei tarvitse sitä aina uudelleen lähettää.
Muunna email-viestisi salasanamuotoon