Etusivu

Bittorrent - Pirate Bay

Muita Torrent-sivustoja et tarvitse

Pirate Bay kertoo..

Pirate Bay on maailman suurin Bittorrent trackeri. Bittorrent on tiedostonjakoprotokolla, joka luotettavalla tavalla antaa mahdollisuuden nopeisiin ja suuriin tiedostonsiirtoihin.

Pirate Bay on avonainen trackeri, missä kuka tahansa voi ladata torrent-tiedostoja. Jotta pystyt lisäämään torrenteja, kirjoittamaan kommenteja ja yksityisviestejä, sinun täytyy rekisteröityä. Tämä on tietysti ilmaista.

Pirate Bay:n jäsenistö edustaa laajamittaisen määrän tiedostonjakajia. Joten materiaali joka saattaa olla loukkaava voi tulla vastaan. Älä ota yhteyttä Pirate Bayhin jos löydät jotain loukkaavaa, vaan keskity materiaaliin joka ei ole mielestäsi loukkaavaa. Pirate Bay poistaa torrenteja vain, jos niiden sisältö ei vastaa sen nimikettä. Jokaisella on oikeus tietää mitä lataa.

Pelkästään torrent-tiedostot ovat palvelimella. Tämä tarkoittaa että palvelimella ei ole tekijänoikeuksia loukkaavaa ja/tai laitonta materiaalia. Täten nähden Pirate Bay:n takana olevia henkilöitä ei voi pitää vastuullisina materiaalista joka leviää Pirate Bay:n trackerin avulla. Kaikista tekijänoikeus- ja/tai lakifirmojen uhkauksista tehdään pilkkaa ja julkaistaan sivulla.

Pirate Bay:n aloitti ruotsalainen tekijänoikeuksia vastustava organisaatio Piratbyrån vuoden 2003 lopulla, mutta lokakuu 2004 jälkeen Pirate Bay:ta alkoi ylläpitää erillinen ryhmä henkilöitä. Pirate Bay sivun käytto on ilmaista, mutta sen ylläpito maksaa paljon, joten lahjoitukset ovat aina tervetulleita.

Pirate Bayn sivulla on hakutoiminto, jonka avulla voit etsiä torrentteja.

BitTorrentin avulla pystyy imuroimaan elokuvia, musiikkia, ohjelmia, pelejä tai mitä tahansa muuta digitaalisessa muodossa olevaa materiaalia yleensä moninkertaisella nopeudella verrattuna suosituimpiin perinteisiin peer to peer -ohjelmiin.

Luinka ladata..

On olemassa useita eri asiakasohjelmia (clienteja), joista jonkun pitää olla imuroituna koneellesi, ennen kuin voit ladata/avata ohjelmia/videoita yms. jakavia bittorrentteja.

Eräs suosituimmista on BitTorrent, jonka voit ladata sivulta http://www.bittorrent.com/download?csrc=splash.

Jos koneellasi ei ole Java valmiiksi asennettuna, lataa se sivulta http://www.java.com/en/download/manual.jsp.

Klikkaa Windowsia varten "Get BitTorrent". Painikkeen alla on vaihtoehtoja muille järjestelmille.

Voit aloittaa BitTorrentin lataamisen myös suoraan tästä linkistä: http://download.bittorrent.com/dl/BitTorrent-6.0.3.exe.

Kun pieni kehote ponnahdusikkuna aukeaa, klikkaa "Tallenna tiedosto" ja valitse koneeltasi kansio johon haluat sen tallentaa.

Asenna BitTorrent:

1. Kun BitTorrent tiedosto on latautunut, mene kansioon johon sen tallensit ja klikkaa sitä, jolloin lyhyt kokoonpano avustaja (configuration wizard) avautuu.

2. Paina "Next >" ja seuraavassa kohdassa uudelleen "Next >".

3. Hyväksy lisenssisopimus painamalla "I Agree".

4. Paina "Next >".

5. Lopuksi paina "Install" ja BitTorrent asennetaan tietokoneellesi.

Tiedostojen lataaminen/imurointi:

1. Lataa torrentti http://thepiratebay.org/ sivulta.

Pirate Bayn etusivulla voit kirjoittaa esimerkiksi haluamasi PC-pelin nimen ´Etsi Torrentteja´-hakutilaan ja klikata sitten "Piraattihaku-näppäintä".

(lisää ohjeita tulossa)