Finnmatkat - Matkatavarat           

Suosituimmat
Matkatoimistot

Matkatoimistosta äkkilähtöjä

Matkatavarat Finnmatkojen lennoilla

Matkatavarat (www.finnmatkat.fi/matkatavarat )

Matkatavaroiden kuljetuksessa on rajoituksia.

Ruumaan menevät matkatavarat
Matkustaja saa Air Finlandin, Spanairin ja Finnairin lomalennoilla ottaa lennolle mukaan veloituksetta enintään 20 kg matkatavaraa. TUIfly Nordicin lennoilla ruumaan menevä matkatavara ja käsimatkatavara saavat painaa yhteensä enintään 20 kg siten, että käsimatkatavaran osuus painosta on enintään 5 kg. Kahden matkustajan yhteinen matkalaukku saa painaa TUIfly Nordicin sekä Finnairin lomalennoilla enintään 32 kg ja Air Finlandin sekä Spanairin lennoilla enintään 30 kg.

Jos matkan kesto TUIfly Nordicin lennolla on yli 4 vkoa, matkatavaraa saa olla enintään 30 kg sisältäen maksimissaan 5 kg käsimatkatavaran.

Käsimatkatavarat
Matkustamoon saa ottaa yhden, korkeintaan 5 kg painavan käsimatkatavaran. Ulkomitoiltaan käsimatkatavara saa olla Finnairin lennoilla enintään 56x45x25 cm, Air Finlandin lennoilla 55x40x20 cm ja Spanairin lennoilla 50x40x25 cm (tai yhteensä 115 cm). TUIfly Nordicin lennoilla käsimatkatavara saa painaa enintään 5 kg ja se lasketaan sisältyväksi sallittuun 20 kg kokonaismatkatavaramäärään. Ulkomitoiltaan käsimatkatavara saa TUIfly Nordicin lennoilla olla enintään 45x35x20 cm.

Pakkaa käsimatkatavaroihin lääkkeet, herkästi särkyvät esineet, arvotavarat sekä avaimet. Vaarallisia, esim. teräviä, esineitä ei saa pakata käsimatkatavaroihin.

Nykyisten käsimatkatavarasäännösten mukaan nestemäisiä tuotteita saa kuljettaa käsimatkatavaroissa vain, jos ne on pakattu enintään 100 ml suuruisiin pakkauksiin. Yhden henkilön nestepakkausten tulee mahtua yhteen enintään litran suuruiseen muovipussiin, joka on läpinäkyvä ja uudelleensuljettava (esim. Minigrip). Säännökset koskevat kaikkia nestemäisia aineita, joita ovat mm. aerosolit, geelit, juomat, hammastahnat, hajuvedet, vaahdot ja erilaiset voiteet.  Säännökset ovat voimassa EU-maissa sekä lisäksi ainakin Thaimaassa ja Arabiemiraateissa.

Suomesta lähdettäessä matkustajat voivat viedä koneeseen nestemäiset ostokset, jotka on hankittu Suomessa lentoaseman liikkeistä turvatarkastuksen jälkeen. Lue turvaohjeista ja nesteiden ym. kuljettamista koskevista rajoituksista lisää Finavian sivuilta.

Alle 2-vuotiaat lapset
Alle 2-vuotias saa TUIfly Nordicin, Spanairin ja Finnairin lomalennoilla kuljettaa maksutta 10 kg matkatavaraa sekä lisäksi yhdet kokoontaitettavat lastenrattaat. Air Finlandin lennoilla alle 2-vuotias saa ottaa maksutta mukaan yhdet kokoontaitettavat lastenrattaat.

Muuta huomioitavaa
Huomaa myös, että lentokoneessa ei saa kuljettaa tulenarkoja aineita eikä yli 70 % alkoholia (lisätietoja turvaohjeista Ilmailulaitokselta ja Finnairilta). Yli 20 kg painavista matkatavaroista peritään lisämaksu kohteesta ja lennosta riippuen.
TUIfly Nordicin ja Finnairin lomalennolle voit jo ennakolta varata 10 kg ylityksen sallittuun matkatavaramäärään maksua vastaan.

Erikoismatkatavarat
Lastenvaunut, lastenrattaat sekä pyörätuolit kuljetetaan ilman lisämaksua. Joistakin urheilu- ja harrastusvälineistä (esim. golfbägi, polkupyörä, purjelauta) peritään lisämaksu ja niistä on ilmoitettava jo matkaa varattaessa. Näiden erikoismatkatavaroiden kuljetusmaksut vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Finnairin lomalennolle erikoismatkatavarat varataan ja maksetaan www.lomalennot.fi sivujen kautta viimeistään 8 vrk ennen lähtöä. TUIfly Nordicin lomalennoille voi vielä talvikauden matkoille varata ja maksaa erikoistavaroiden kuljetuksen jo matkavarauksen yhteydessä, kesän 2008 matkoille erikoismatkatavaroiden kuljetukset tulee varata suoraan lentoyhtiöltä. Air Finlandin lennolle erikoismatkatavarat varataan ja maksetaan lentoyhtiön omien sivujen kautta viimeistään 7 vrk ennen lähtöä. Spanairin lennolle erikoismatkatavaroiden kuljetus varataan jo matkavarauksen yhteydessä.

Erikoisvarusteiden omistaja on itse vastuussa niiden kuljettamisesta lentokentältä hotelliin. Ne eivät välttämättä mahdu bussin tavaratilaan tai bussin kuljettaja saattaa periä niiden kuljettamisesta lisämaksun.


Nämä tiedot koskevat TUIfly Nordicin, Air Finlandin, Spanairin ja Finnairin lomalentoja
Kysy tarkemmat säädökset sekä muiden lentoyhtiöiden matkatavaroita koskevat säännöt asiakaspalvelustamme.


Alkuperäinen päivitetty teksti löytyy Finnmatkat/matkatavarat -sivulta

Finnmatkat Lahjakortti
Tutustu Finnmatkojen matkalahjakorttiin ja tilaa/anna sellainen ystävälle lahjaksi.

Finnmatkojen äkkilähdöt
Lomalennot kotikentiltä, Helsinki, Oulu, Kuopio, Vaasa, Tampere, Jyväskylä, Kokkola
Finnmatkojen rantalomakohteet
Finnmatkojen Golf-maailma
Finnmatkojen sukelluslomat
Matkatavarat Finnmatkojen lennoilla
Vuosikalenteri

+ Kansalliset juhlapyhät ja arkivapaat.