Azorien saariryhmän lomamatkat, Hispania matkatoimiston halvat lomalennot Azoreille. Tietoa matkakohde Azoreista.           Matkatoimisto Hispania järjestää ainoana matkanjärjestäjänä Suomessa matkoja Azoreille.
           Tietoa Azoreista matkakohteena. Edulliset lomalennot ja äkkilähdöt Azoreille.
Azorit

Hispania - Azorien matkatMatkatoimisto Hispanian lomakohde.

Hispania tarjoaa Suomessa ainoana matkatoimistona matkoja Atlantilla sijaitsevalle Azorien saariryhmälle.
Azorit kuuluvat Portugalille, mutta ne ovat olleet oma autonominen alueensa vuodesta 1976.
Azorien virallinen kieli on portugal, jonka puhutussa kielessä on joitakin vaikutteita myös flaamin- ja afrikkalaisista kielistä.

Autonomian hallitus ja presidentti johtavat Azoreita São Miguel-saaren suurimmasta kaupungista Ponta Delgadasta, jonka väkiluku ylittää 55.000 asukasta. Koko Azoreiden väkiluku oli vuonna 2006 hieman alle 250.000.


Näytä suurempi kartta

Tällä hetkellä matkatoimisto Hispanian kohteita ovat Espanja, Malta ja Egypti, sekä Portugalin Madeira ja Azorit.


Azorien ja Suomen aikaeron näet näistä kelloista
Suomi
Azorit

Tutustu ja VARAA TÄSTÄ

Azorit, Atlantin helminauha

Historioitsijat ovat vakuuttuneita siitä, että Azorien saaret löysi ensimmäisenä portugalilainen merikapteeni Goncalo Velho vuonna 1427.

Azorien 9 saaren ryhmää alettiin asuttaa vakituisesti vuodesta 1439, jolloin siirtolaisia Portugalista, Pohjois Afrikasta, muinaisesta Belgiasta ja Espanjasta alkoi saapua siirtolaisiksi saarille.
Saarten löytämisen aikaan siellä ei ollut lainkaan asutusta.

Azorit sijaitsevat Atlantin Valtameressä, noin 1500 kilometriä länteen Portugalin pääkaupungista Lissabonista.
Azorien saarten satamat näyttelivät tärkeää osaa portugalilaisten valloittaessa pohjoista Afrikkaa ja myöhemmin niin sanotun "Uuden Maailman" valloituksessa.

Azorien saarista São Miguel ja Santa Maria kuuluvat saarten ns. "Itäiseen ryhmään", ovat lähimpänä Euroopan mannerta ja siksi saarista kaikkein suosituimpia ja tunnetuimpia.
Saariryhmän keskellä (Keskiryhmä) ovat saaret Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico ja Faial.
Uloimpaan, Läntiseen ryhmään kuuluvat saaret Corvo ja Flores.

Mistä Azorit saivat nimensä?

Nykyajan tutkijoiden mielestä Azorit (Azores) nimi juontuu muinaisportugalilaisen kielen sanasta "azures", joka on sanan "sininen" monikkomuoto.

Melko yleisesti edelleen uskotaan myös nimen saaneen alkunsa portugalinkielisestä sanasta "Açor", joka tarkoittaa Kanahaukkaa. Saarien ensimmäiset vierailijat nimittäin luulivat nähneensä runsaasti pesiviä Kanahaukkoja, jotka kuitenkin myöhemmin varmistuivat useamman eri lajin kotkiksi.
Kanahaukkoja ei tiedetä Azoreilla olleen milloinkaan.

Suurin osa Matkatoimisto Hispanian hotelleista Azoreilla sijaitsee pääkaupunki Ponta Delgadassa, mutta myös luonnonläheisempää majoitusta kaipaaville löytyy vaihtoehtoja.

Hotelli Caloura Resort sijaitsee kauniilla paikalla Aqua de Paun rantakallioilla, joilta on upeat näkymät merelle.

Hiekkarantaa haluaville on Bahia Palace lähellä Vila Franca do Campoa.

Kasvitieteellisen puutarhan yhteydessä sijaitsevassa Terra Nostra -hotellissa puolestaan asut viidakkomaisen luonnon keskellä.

Kaikki Azorien hotellit ovat savuttomia 1.1.2008 alkaen.

Hispanian hotellit Azoreilla


Sää Azoreilla

Kaikilla Azorien saariryhmän saarilla on samanlainen leuto ilmasto, 17 ja 26 celsius asteen välillä kesäisin ja noin 10 asteen tuntumassa talviaikaan. Tosin pieniä erilaisuuksia löytyy lähes jokaisen saaren ilmanaloissa.
Toistuvia pieniä sadekuuroja voi odottaa lokakuusta huhtikuuhun, joten varminta on varautua kevyellä sadetakilla, mikäli matkan ajankohta osuu juuri noille kuukausille.

Vuoden keskimääräiset lämpötilat Azoreilla

Azorien sää - katso millainen sää Azoreilla on juuri nyt.

Azorien synty

Kaikki Azorien saaret, yhtä mahdollisesti lukuun ottamatta, ovat vulkaanista alkuperää ja ne ovat olleet tunnettuja maanjäristysten rekisteröintipaikkoina. Tuosta syystä kaikkialla voi nähdä pieniä kultti-temppeleitä, joilla kunnioitettiin Pyhää Henkeä, jonka uskottiin suojelevan saarelaisia luonnonmullistuksilta.
Santa Marialla, Azorien saarista ainoana, on merkkejä saaren riuttarakenteesta.

Azorien eläimistö

Azoreilla on hyvin runsas eläimistö, erityisesti lintulajeja on valtavasti, mukaanlukien harmaa Punatulkun paikallinen muoto Priolo.
Sadoittain eri kala-, simpukka- ja rapulajeja.

Kallion kielekkeiltä voit toisinaan nähdä myös maailman suurimpia hammasvalaita Kaskelotteja, joita aikoinaan paikalliset asukkaat pyydystivät harppuunoilla pitkistä kanooteistaan, sekä tietenkin myös valtaisien delfiiniparvien iloista hyppelyä rantalaineilla.
Matkailijan kannattaa ehdottomasti osallistua jollekin saarilta suoritettavista upeista valaiden ja delfiinien katseluretkistä.

Kasvusto Azoreilla

Azoreita arvostetaan sen tiheistä ikivihreistä larissilva-metsäalueista, lumpeiden tapaan vedessä elävien muinaisten vesikasvimetsien jäänteistä, jotka peittivät saarten merialueita saarten löytymiseen asti ja joita edelleen voi löytää monelta saarelta.

Useiden eksoottisten Azoreilta löytyvien kasvien joukosta erityishuomio tulee antaa Japanilaiselle seetripuulle, Araukaria havupuille, Hortensioille ja Atsaleoille.

Aktiviteettipaketit Azoreilla

Hispanian retket Azoreilla

» Safaripaketit
» Azorilainen ilta
» Valas- ja delfiinisafari
» Tulijärvi eli Lagoa do Fogo
» Lagoa do Fogo ja Kaksoisjärvet
» Faial da Terran viidakkovaellus
» Lagoa das Furnas ja Terra Nostra
» Itäinen saarikierros, Eedenin puutarha
» Kaupunkikävelykierros Ponta Delgadassa
» Läntinen saarikierros, Satumaiset kaksoisjärvet


Retkien varaus Azoreille

Matkatoimisto Hispania ohjeet retkien varaamisesta löydät linkistä Hispanian retket Azoreilla

Azorien elinkeino

Aikoinaan tärkeä teen, tupakan, ananaksen ja appelsiinien tuottaja Azorit on muuttunut, ja nykyään maatalous ja turismi ovat saarten tärkeimpiä tulonlähteitä.

Juhlat Azoreilla

Syvästi uskonnolliset azorilaiset järjestävät 1300 luvulta peräisin olevan tradition mukaisia juhlia Pyhän Hengen kunniaksi kaikkialla saarilla ja erityisesti joka vuosi elokuun 26. ja 31. päivien välisenä aikana.

Juhlat kuten "Festas do Senhor Santo Cristo" (Pyhän Herran Kristuksen juhla) Ponta Delgadassa, Sao Miguelissa, ovat todella värikkäitä ja viihteellisiä tapahtumia.

"Sanjoaninas" Angra do Heroismossa (Pyhän Jahanneksen juhlat), tai "Praia da Vitoria" Terceiralla, kansalaisten tanssiessa ja värikkäät leikilliset härkätaistelut, Hortan "Sea Festivals" (Merijuhlat Faial-saarella), huikeine urheilullisine suorituksineen, ovat vuotuisen juhlakalenterin todella suosittuja kohokohtia ja kestävät aina tammikuusta joulukuuhun, siis käytännössä läpi vuoden.


Hae   matkailutietoa

Hae sivuilta myös kaikkea matkailuun liittyvää.
Kirjoita hakusana alla olevaan täsmähakutilaan ja näpäytä Hae -painiketta.

-täsmähaku

(Mikäli kirjoitustila ei toimi, näpäytä sitä ensin oikealla hiiren painikkeella)


» Vuosikalenteri

+ Kansalliset juhlapyhät ja arkivapaat.
Azorit, matkatoimisto Hispanian kohde. Tietoa matkakohde Azoreista. Varaa lomamatka Azoreille.