Halpoja lentoja Kotimaan matkakohteita Kulkuvälineitä Lentoyhtiöt Majoitusta Matkatoimistoja Äkkilähtöjä Aktiivilomia Kaupunkilomia Rantalomia Valmismatkoja


Etusivu Matkailu Nettikauppa Nettikamerat Soittoäänet Veikkaus-Lotto - Pelit Kilpailut - Ilmaiseksi Sää Kartat Info

           Rantalomalle etelän aurinkoon.
           Tilaa lomamatkasi Thaimaahan, Kanariansaarille, Espanjan Aurinkorannikolle tai vaikkapa Meksikoon Karibialle.
Etusivu
Matkailu
Halvat lennot
Kotimaa
Kulkuvälineet
Lentoyhtiöt
Majoitus
Matkakohteet
Matkatoimistot
Äkkilähdöt
Aktiivilomat
Kaupunkilomat
Rantalomat
Valmismatkat
Nettikamerat
Sää lomakohteissa

Suosituimmat
Matkatoimistosta äkkilähtöjä Matkatoimistot

R a n t a l o m a t

Arean rantalomat

Aurinkoa ja aaltoja
Nauti leppoisasta ilmapiiristä ja lataa akkuja rantalöhöilyllä, sukeltamalla ja bailaamalla. Area tarjoaa sykkiviä lomakaupunkeja ja loistavia rantapaikkoja.


Finnmatkojen rantalomakohteet

Finnmatkat tarjoaa eksoottisia ranta- ja kaukolomakohteita, joissa arki vaihtuu elämyksiin ja auringonpaisteeseen. Kutsuuko sinua Mauritius, Venezuela, Kanarian saaret, kauniit Thaimaan rannat, tai kenties joku uutuuskohteista?


Tjäreborgin rantalomakohteet

Löydä oma unelmarantasi Tjäreborgin houkuttelevista lomakohteista. Surffaile ympäriinsä ja löydä oma suosikkikohteesi. Anna unelmiesi johdattaa sinut aurinkoon, palmujen alle ja hiekkarannoille.


Lehtimäenmatkat

Lehtimäen Matkat Oy on vuonna 1995 perustettu täyden palvelun matkatoimistoalan yritys.

Yhtiö kuuluu Lehtimäen Liikenne Oy:n kanssa samaan konserniin, jonka matkailualan juuret ulottuvat aina vuoteen 1932.
Lehtimäen matkoilla lennetään Finnairin koneilla.Auringonotto

Auringonotossa on syytä maltillisuuteen. Meidän suomalaisten, useimmiten vaaleahipiäisten ihmisten on syytä välttää äärimmäistä auringossa oleskelua, jottei ihomme joutuisi alttiiksi liialliselle UV-säteilylle ja palaisi.

Maapallon ilmakehässä on noin 20 km:n korkeudella otsonikerros, joka estää auringon polttavan ultravioletti- eli UV-säteilyn pääsemästä esteettä maapallon pinnalle.

Ihmisen toiminnan (lue saasteiden ja ympäristöpäästöjen lisääntyminen myötä otsonikerros on paikoittain ohentunut tai siihen on tullut jopa ”reikiä”. Otsoni on yksi ilmakehän tärkeimmistä kaasuista.

Haitallisen UV-säteilyn määrä ilmoitetaan YK:n suositusten mukaisesti joka puolella maailmaa samalla tavalla, käyttäen yhtä lukua eli UV-indeksiä. Sillä tarkoitetaan ihon punehtumisen kannalta merkityksellisen säteilyenergian määrää.

Se on suhdeluku, joka kertoo UV-säteilyn puolen päivän aikaan. UV-indeksin arvolla 0-2 säteilyn voimakkuus on heikkoa, 3-5 kohtalaista, 6-7 voimakasta, 8-10 hyvin voimakasta, 11+ äärimmäisen voimakasta. Suojautumistarve alkaa indeksin saavuttaessa arvon 3. Voimakkaan säteilyn varoitus annetaan arvolla 6.

Aurinko paistaa voimakkaimmin keskipäivällä 11 ja 15 välillä. Kannattaa muistaa, ettei ohut pilvipeite estä UV-säteilyä. Viisas hakeutuu varjoon polttavan auringon alta.

Vesi, hiekka ja lumi heijastavat UV-säteilyä ja lisäävät sen annosta. Pitkään snorklatessa on siksi suositeltavaa laittaa päälle teepaita, sillä se estää 90 % UV-säteilystä.

Säteilyltä on syytä suojautua, kun indeksi on 3 tai suurempi. Suomessa UV-säteilyn määrä vaihtelee keskitalven 0:sta kesä-heinäkuun 5-7:ään.

Suosituissa lomakohteissa Välimerellä, Kanariansaarilla ja Thaimaassa indeksi on miltei aina yli 3, ja voimakkaimmillaan jopa yli kaksinkertainen Suomen kesään verrattuna. Kesäkuussa keskipäivällä saa Kanariansaarilla 7 minuutissa ja Sri Lankassa 4 minuutissa saman annoksen UV-säteilyä kuin Suomessa 25 minuutissa.

Nyrkkisääntönä voidaan myös sanoa, että mitä korkeammalta zeniitistä aurinko paistaa, sitä enemmän UV-säteilyä tulee maahan.

Lapset ovat paljon aikuisia herkempiä UV-säteilyn iho- ja silmävaikutuksille. Alle 2-vuotiaat lapset pitää suojata kokonaan auringon suoralta säteilyltä.

Vauvaikäisille ei suositella suojavoiteita, sillä niissä olevat kemikaalit saattavat imeytyä vauvan ihon läpi elimistöön. Yli 2-vuotiaat on suojattava vaatteilla, hatuilla ja aurinkolaseilla sekä lapsille sopivin suojavoitein. Suojavoiteiden antama suoja UV-säteilyä vastaan on vain suhteellinen, vaikutuksia hidastava.

Aurinkovoidetta tulisi levittää reilu kerros ennen ulosmenoa ja lisätä uusi kerros 15-30 minuutin auringossa oleskelun jälkeen. Lisäkerroksia tarvitaan myös uinnin, ihon pyyhkeellä kuivaamisen tai hikoilun jälkeen.

Aikuisten tulisi käyttää voiteita, joiden suojakerroin on vähintään 15, mieluummin enemmän. Lapsille käytetään tätäkin voimakkaampia suojakertoimia. Jos iho alkaa punottaa, olet saanut liikaa aurinkoa. Silloin on syytä väistyä viisaasti varjoon tai sisälle siestalle.

Rantalomakeskustelut: Plaza.fi-matkalaukku Suomi24H a e   C o m w e s t   s i v u i l t a

Hae sivuilta kaikkea rantalomailuun liittyvää.
Kirjoita hakusana alla olevaan täsmähakutilaan ja näpäytä Hae -painiketta.

-täsmähaku

(Mikäli kirjoitustila ei toimi, näpäytä sitä ensin oikealla hiiren painikkeella)

Matkailu-info:

» Lomaliitto
» Lähetystöt ulkomailla
» Matkailu-Blogi
» Matkailulinkkejä
» MEK
» Tullimääräykset


» Kalenteri 2009

+ Kansalliset juhlapyhät ja arkivapaat.
Matkailua - Lomakohteiden nettikameroita - Säätilat lomakohteissa - Matkailu-Blogi - Tullimääräykset