Tietoa Suomen tullimääräyksistä


Etusivu Matkatoimistot Äkkilähdöt Lentoyhtiöt Halvat lennot Kotimaa Majoitus Vuokra-autot Sää Kartat Keskustelut Info

           Tullimääräykset - Ohjeita matkustajille
Etusivu
Matkatoimistot
Äkkilähdöt
Lentoyhtiöt
Halvat lennot
Kotimaa
Majoitus
Vuokra-autot
Sää
Kartat
Keskustelut
Info
Nettikauppa

Suosituimmat
Matkatoimistot

Matkatoimistosta äkkilähtöjä
Matkatoimistoja Suomessa
Matkatoimisto

» Area
» Avantia
» Blue1
» Ebookers
» E-Ticket
» Finnmatkat
» Hispania
» KLM Finland
» Seat24
» Supersaver
» TEMA-matkat
» Terminal A
» Tjäreborg
» Travellink
» Travelpartner
» Travelstart
» Töölön Matkatoimisto

Kaikki yllä luetellut perinteiset ja uudet Suomesta lomalentoja ulkomaille järjestävät matkatoimistot myyvät tuotteitaan, myös halpoja äkkilähtö-lentoja internetin välityksellä.

Tullimääräykset

Hyvä tietää tullimääräyksistä kun olet lähdössä lomamatkalle.
www.tulli.fi (Ohjeita matkustajille)

Matkustaja saa tuoda toisesta EU-maasta hankkimiaan tuotteita omaan käyttöönsä veroitta ja ilman määrällisiä rajoituksia.

Tuotteiden on oltava matkustajan mukana samassa kulkuneuvossa, jolla hän itsekin saapuu Suomeen.

EU:n uusista jäsenmaista tuotavien tupakkatuotteiden verotonta tuontia on kuitenkin rajoitettu siirtymäaikana. Ks. Tupakkatuotteiden tuontia koskevat siirtymäajat.


EU:n ulkopuolelta matkustaja saa vain rajoitetusti tuoda Suomeen tullitta ja veroitta alkoholijuomia, tupakkatuotteita, hajuvesiä sekä teetä ja kahvia omaan tai perheensä käyttöön tai lahjaksi.

Määrällisesti rajoitettujen tuotteiden lisäksi saa tuoda muita tuotteita tullitta ja veroitta enintään 175 euron arvosta.

Tuontioikeus on henkilökohtainen. Kaupallinen tuonti on aina verollista.

Tarkempia tietoja tuonnin ehdoista ja myös matkustajia koskevista tuontirajoituksista löydät tämän sivun vasemman valikon linkkien alta tai Tullin ohjeita matkustajille (PDF) ja Matkustajia koskevia tuontirajoituksia (PDF) -esitteistä.


Tulli valvoo myös EU-maista tapahtuvaa alkoholin ja tupakan tuontia

EU:n sisäliikenteessä matkustajalla on oikeus tuoda toisesta jäsenvaltiosta hankkimansa ja siellä valmisteverotetut tuotteet, kuten alkoholijuomat ja tupakkatuotteet, kotimaahansa ilman määrärajoituksia, ilmoittamisvelvollisuutta tai kotimaista verotusta. Ainoa ehto on, että tuotteet tuodaan omaan käyttöön.

Sitä vastoin kaupallisessa tarkoituksessa jäsenvaltiosta toiseen siirrettäviin valmisteveron alaisiin tuotteisiin EU:ssa on oma järjestelmä, jonka noudattamista jäsenvaltioiden viranomaiset valvovat. Heidän on puututtava myös matkustajatuomisten varjolla tapahtuvaan kaupalliseen tuontiin ja verotettava se.

Tullin sisärajavalvontaa tarvitaan sellaisen kaupallisen tuonnin estämiseksi, jossa ei noudateta verotus- ja valvontasäännöksiä. Tullin pyrkimyksenä on estää mm. pimeän viinan markkinoiden laajentuminen Suomessa. Valvonnan painopiste on siis ammattimaisen rikollisuuden torjunnassa, eikä tavallisten matkustajien tuomisissa.

Valmisteverotuslaissa säädetään joukko perusteita, joiden nojalla arvioidaan tapauskohtaisesti, tulevatko tuotteet kaupalliseen tarkoitukseen vai omaan käyttöön. Tuotteiden määrä tai muukaan yksittäinen seikka ei ratkaise, vaan lopputulos perustuu eri tekijöiden kokonaisarviointiin.


Tulli voi ottaa tuotteet haltuunsa verotusselvittelyä varten

Tuotteiden haltuunotto voi olla tarpeen asian tarkemmaksi selvittämiseksi. Haltuunotto ei kuitenkaan välttämättä johda verotukseen. Verotus toimitetaan vain jos todetaan, että tuotteet tulevat kaupalliseen tarkoitukseen.


Lisätietoa

Egyptin Tulli- ja Viisumimääräykset

Majoitus:


Hotellit

Hostellit


Kulkuvälineet:


Vuokra-autot

Bussit

Junat

Laivat

Risteilyt

Interrail

Liftaus /
kimppakyydit

Matkailu-info:


» Lomaliitto
» Lähetystöt ulkomailla
» Matkailu-Blogi Tähti matkatoimistot
» Matkailulinkkejä
» MEK
» Tullimääräykset

Muuta tarjontaa

» Kauppapaikka
» Mobile
» Soittoäänet
» Onlinepelit
» Nettikamerat
» Veikkaus & rahapelit

Ilmaisia web-työkaluja
Tietoa tullimääräyksistä - Tullin antamat tullimääräykset