Matkailublogi. Matkatoimistot ja lomalennot. Reittilennot ja hotellit. Halvimmat äkkilähdöt

Lomakohteet

Loma- ja matkakohteiden esittelyt

Matkakohteita kaikista maista ja maanosista. Lomatietoa, kulttuuria, huvittelumahdollisuudet ja paikalliset ruoat ja anniskelupaikat. Historiaakaan ei unohdeta, sillä sieltä se kaikki on lähtenyt ja heijastaa vielä useimmissa maissa voimakkaasti nykypäivään.

Aasialaisia loma- ja matkakohteita

Afrikkalaisia loma- ja matkakohteita

Etelä-Amerikkalaisia loma- ja matkakohteita

Eurooppalaisia loma- ja matkakohteita

Pohjois-Amerikkalaisia loma- ja matkakohteita

Oseanian loma- ja matkakohteita

Matkalle lähtiessä on aina syytä muistaa muutamia asioita ja tarkistaa niiden tila.

Matkustusasiakirjat
Passi on useimpiin maihin matkustettaessa pakollinen mukana oleva asiakirja. Poikkeuksen suomalaisten ja muiden EU-kansalaisten tapauksessa tekee johonkin toiseen EU-maahan matkustaminen. Silloin myös uusimuotoinen kuvallinen henkilökortti (kortissa on mainittu sen voimassaoloaika ja henkilön kansalaisuus) on riittävä.

EU:n jäsenmaita ovat Alankomaat (Hollanti), Belgia, Espanja, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari ja Viro.

Lisäksi EU:n ulkopuoliset maat Norja, Islanti ja Sveitsi, jotka ovat tehneet yhteistyösopimuksen EU:n neuvoston kanssa.

Iso-Britannia ja Irlanti eivät ole mukana Schengenin sopimuksessa.
Lisäksi Schengenin sopimusta ei sovelleta vielä EU:n uusista jäsenmaista Bulgariaan, Romaniaan ja Kyprokseen.

Jätä tietoa matkastasi
Kannattaa aina jättää kopio passista ja tietoa matkasuunnitelmasta, eli sen reitistä ja kestosta luotetulle henkilölle, sukulaiselle tai tuttavalle, jolloin voit olla helpommin tavoitettavissa hätätilanteessa. Koskaan ei voi etukäteen tietää mitä voi sattua matkan varrella.

Vakuutukset
Sairaus-, tapaturma- ja matkatavaravakuutuksen kattavuus ulkomailla on myös asia joka on syytä tarkistaa jo ennen matkalle lähtöä. Mikäli sellaista ei ole liitetty koti-, tai muuhun vakuutukseen, hanki sellainen viimeistään lentokentältä ennen koneeseen nousua. Kysy vakuutusyhtiöltäsi siitä, miten omat vakuutuksesi kattavat ulkomailla, kuinka pitkään ja missä määrin.

Kohdemaan lait ja olosuhteet
Kohdemaan paikallisiin olosuhteisiin ja lakeihin on hyvä tutustua ennakkoon, varsinkin niissä tapauksissa, kun matka suuntautuu aiemmin tuntemattomaan maahan ja/tai maahan jonka kulttuuri ja elämäntavat poikkeavat selvästi suomalaisesta ja länsimaisesta. Ollessasi vieraassa maassa olet sen maan lakien alainen.

Ulkoministeriön verkkosivuilla on hyödyllinen turvallisuudesta ja muita tietoja maista, joissa aiot vierailla.

Varovainen käytös matkakohteessa
Matkakohteessa vältä joutumista tilanteisiin, joissa voisit joutua rikoksen kohteeksi. Älä pukeudu näyttäviin vaatteisiin, ellei niiden käyttö ole välttämätöntä jonkin tilaisuuden vuoksi. Älä myöskään kanna koruja näkyvästi, tai rahaa mukanasi enempää kuin katsot sillä erää tarvitsevasi. Pidä tavarasi aina vartioituna yleisissä tiloissa asioidessasi ja liikkuessasi yleisellä paikalla.
Älä missään tapauksessa hyväksy paketteja tai muuta sellaista tuntemattomilta.

Ota hätätilanteessa yhteyttä paikalliseen Suomen konsulaattiin tai lähetystöön, joiden yhteystiedot löydät yllä olevasta osoitteesta Ulkoministeriön nettisivuilta.