Matkailublogi. Matkatoimistot ja lomalennot. Reittilennot ja hotellit. Halvimmat äkkilähdöt

Patong Beah – Phuketin tunnetuin lomakeidas

Patong Beah – Phuketin tunnetuin lomakeidas

Ehkä kaikkein tunnetuin Phuketin lomakohteista on Patong Beach, josta löytyy aktiivisimmillekin ranta- ja yöeläjille yltä kyllin vaihtoehtoja. Patong Beach on varsinkin nuorten lomailijoiden suosiossa ja monet heistä valitsevat kohteen nimen omaan pitääkseen lomallaan hauskaa, eikä niinkään rauhallinen ja rentouttava lomanvietto ole heidän Thaimaan ja Phuketin lomansa tarkoitus.

Patong Beach on kaikkialla tunnettu vilkkaasta yöelämästään. Päivällä se saattaa uinua lievää hiljaisuutta, mutta illan tullen kun sadat ravintolat ja baarit, diskot ja Go-Go paikat avaavat ovensa, Patong muuttuu kuhisevaksi viihdekeitaaksi. Yöelämä on suurimmalta osin keskittynyt Soi Bangla kadulle ja sen ympäristöön, joka vielä muutama tunti ennen illan hämärän laskeutumista vietti näennäistä hiljaiseloaan.

Ne lomailijat jotka saapuvat Aasiaan ja Thaimaahan löytääkseen sitä kuuluisaa idän eksotiikkaa, eivät välttämättä löydä sitä Batong Beachilta. Lomakeskuksen joskus jopa kaoottiselta tuntuva ilmapiiri, kuumina hohtavat kadut ja pimeän aikaan kaikkialla räiskyvät neonvalot voivat olla rauhallisen eksotiikan hakijoille hieman liikaa.

Patong Beach on yksi koko Phuketin saaren laajimmista. Runsaasti vesiurheilu mahdollisuuksia, vesiskoottereista veneiden perässä vedettäviin monimuotoisiin laitteisiin ja tietenkin rannan palloilu- ja pelimahdollisuudet. Patong Beachin ranta-alue on niin leveä, että sille saadaan helposti mahdutettua useita, kolme ja neljäkin riviä rantatuoleja pereäkkäin. Rannan aivan välittömässä läheisyydessä on myös runsaasti baareja ja moninaisia ravintoloita, joihin lomailijan on helppo piipahtaa viilentämään oloaan virvoitusjuomilla, tai miksipä ei vaikka tuopillisella olutta, tai nauttimaan lounasta ja pientä välipalaa uimisen ja muun aktiviteetin lomassa.

Patong Beach on tulvillaan mielenkiintoista nähtävää ja upeita nähtävyyksiä. Thai-nykkeilyyn pyhitetty Patong Boxing Stadium on vilkkaassa käytössä ja runsaista ostosmahdollisuuksista vastaa mm. jättiläismäinen Jungceylon Mega-kauppakeskus. Patong Beachillä on myös koko Aasian suurin transvestiittikabaree, Simon Cabaret, jossa pyörii alituiseen vaihtuvat huippuluokan kabaree-esitykset.

Vuosien mittaan Patong Beach on saanut kivenkovan maineen lomakohteena, jossa voi juhlia todella rankastikin. Niille jotka tyytyvät hillitympään huvitteluun, on tarjolla tosi runsaasti monenmoista tapaa viettää lomaansa hieman vähemmällä aktiivisuudella. Useat haluavat oppia thaimaalaisten tapaa valmistaa paikallisia herkkuruokia, tai taiteellisemmat voivat osallistua batiikkimaalauskurssille. Suomessakin suosittuja keilausta, ammuntaradalla paukuttelua tai rata-autoilua mikroautoilla on tarjolla lomailijalle Patong Beachillä.

Karon Beach lomakohteeseen Thaimaan Phuketissa tekevät lentoja muun muassa nämä matkatoimistot:

Lomamatkat

eBookers

Travelstart

E-Ticket

Patong Beachin ateriointimahdollisuudet ovat loputtomat ja ruokia tarjoilevat paikalliset työntökärryjä kuljettavat thait ilmestyvät katukuvaan heti hämärän laskeuduttua, valikoimissaan muun muassa monenmoista thai-herkkua ja suomalaiselle ehkä hieman epäilyttävän tuntuisia mereneläviä, käristettyjä koppakuoriaisia ja muuta eksoottista, joka useimmiten katetaan ns. ’sticky riisillä’ pohjustetulle pahvilautaselle. Kebabbeja on myös tarjolla joka makuun. Ravintoloiden tarjonnasta löytyykin sitten myös kansainvälistä gourmeeta, kansainvälisten huippukokkien ja keittiömestareiden taiteilemana. Ravintoloissa on myös usein aivan huippulistat maailman parhaita ja tunnetuimpia viinejä.

Patong Beach tuntuu muuttuvan joka ilta suunnattomaksi markkina-alueeksi, kun paikallisten ruokien ja matkamuistojen kauppiaita alkaa ilmestyä kuin tyhjästä täyttämään kadut ja pienetkin kujat (soi). Voit löytää noilta jokailtaisilta markkinoilta lähes mitä tahansa, mutta muista, jos haluat ettet maksa joskus huikeasti ylihintaisiksi esiteltyjä tavaroita, muista hymyillä ja valmistaudu tinkimään.