Matkailublogi. Matkatoimistot ja lomalennot. Reittilennot ja hotellit. Halvimmat äkkilähdöt

Hania, Kreetan helmi. Hanian kohteet ja lomamatkat Haniaan

Hanian lomamatkat

Auringonpaisteessa valkoisena hohtavan vuorijonon ja häkellyttävän sinisen meren välissä oleva Hania on värikäs yhdistelmä antiikkia ja nykypäivää. Hiekkarantojen äärellä sijaitsevista lomakylistä pääsee hetkessä kaupungin rientoihin.

Kreetan Haniasta kohteena puhuttaessa usein tarkoitetaan pelkkää Hanian kaupunkia, vaikkakin aivan yhtä hyvin voidaan puhua koko Hanian alueesta, itse Hanian kaupungista ja sen ympäristöstä lukuisine lomakylineen. Reilun sadantuhannen asukkaan Hanian kaupunki on Kreetan toiseksi suurin, vain pääkaupunki Heraklionissa on enemmän asukkaita.

Lue lisää ja varaa matka »

Hanian iltaelämän keskus ja varsinainen sydän on venetsialainen satama ravintoloineen ja tavernoineen. Voit viettää ikimuistoisia hetkiä sataman viihtyisissä tavernoissa siemaillen Kreetalaista täyteläistä viiniä, alkupalaksi Kreetalaista Feta-salaattia ja pääruokana grillissä kypsynyttä porsasta tai kanaa, sekä jälkiruokana nautiskellen suussasulavista baklava-leivoksista.

Hanian kaupungissa on runsaasti pieniä putiikkeja ja matkamuistoja myyviä kojuja, sekä muun muassa erikoisuudestaan mielenkiintoinen kauppahalli, josta lomalainen voi hankkia kotiinviemisiksi vaikkapa kuuluisaa kreetalaista oliiviöljyä.

Hyvin suosittuja kotiinviemis-tuliaisia ovat moninaiset laukut, kengät ja muut nahkatuotteet, paikalliset upeat viinit, hopeasta tehdyt korut, kreetalainen keramiikka ja kreetalaiset käsityöt, paikallisen musiikin äänitteet ja saaren yrttitarhojen yrttimausteet.

Kristallinkirkkaan meren rannalla sijaitsevat Hanian lomakylät löytyvät Hanian kaupungin länsipuolelta. Sieltä löytyvät vieri vieressä myös suomalaisille tutuimmat kohteet Agia Marina, Kalamaki, Kato Stalos ja Platanias.

Lue lisää ja varaa matka »