Matkailublogi. Matkatoimistot ja lomalennot. Reittilennot ja hotellit. Halvimmat äkkilähdöt

Kuvankaunis Kreeta kutsuu lomailijoita. Kreikan suurin saari Kreeta on suomalaisten suosikkikohde

Kreetan lomamatkat

Kuvankaunis Kreeta – verkkaisia vuoristokyliä, vilkkaita rantalomakohteita ja loistokasta historiaa

Monipuolinen Kreeta on yksi Välimeren alueen suosituimmista lomakohteista suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Värikkään historian omaava Kreeta on yksi Välimeren alueen tunnetuimmista lomasaarista. Monissa taruissa ja tarustoissa esiintyvä Kreeta tunnetaan esimerkiksi taruhirviö Minotauroksen kotisaarena.

Lue lisää ja varaa matka »

Kuvankaunis Kreeta

Kreetalaiset ovat ylpeitä historiastaan ja antiikin tarinat elävät täällä edelleen. Matkailu on ollut yksi saaren elinkeinoista jo sadan vuoden ajan ja nykyisin se elättää merkittävän osan kreetalaisista. Suomalaisten suosituimpia Kreetan lomakohteista ovat Hania, Rethymnon ja Platanias.

Feta-salaattia Kreetalaiseen tapaan

Lue lisää ja varaa matka »

Suomalaisten suosikkikohde Kreeta on Kreikan suurin saari. Se on kuin pienoismanner, joka tarjoaa monenlaista maisemaa korkeista vuoristoista ja syvistä rotkoista viljaviin tasankoihin ja pohjoisrannikon loiviin hiekkarantoihin.

Kreetalainen luostari

Kreetalla voi viettää monipuolista rantalomaa pohjoisen pitkillä hiekkarannoilla ja etelän pienissä poukamissa. Lähes jokaisella kreetalaiskylällä ja – kaupungilla on oma rantakaistaleensa.

Kreetalla vallitsee tyypillinen välimerenilmasto. Sen eri osien välillä ei ole suuria alueellisia vaihteluita, mutta saaren pohjoisosissa on hieman viileämpää kuin saaren eteläpuolella. Huhtikuussa alkava matkailukausi kestää noin seitsemän kuukautta.

Aamuinen Platanias uimaranta Kreetalla

Lue lisää ja varaa matka »