Suositut lomakohteet. Lomamatkailijoiden suosituimpia lomakohteita

Langkawi, paratiisimainen matkailukode ja saaristo Malesiassa.

Langkawi – Malesia

Malesian Langkawin saaristo on paratiisimainen matkakohde!

Upeat hiekkarannat, ystävälliset ihmiset, ja monet luonnonnähtävyydet ja aktiviteetit tekevät Langkawin matkasta ainutlaatuisen elämyksen. Monet uskovat Langkawin olleen kirotun seitsemän sukupolven ajan, minkä takia saarten kehitykseen alettiin panostaa vasta 1980-luvulla.

Sen jälkeen sen suosio turistien keskuudessa on vain kasvanut ja Langkawi on edelleen täynnä paikkoja, joilla uskotaan olevan mystisiä voimia. Alla on lista asioista, jotka Langkawissa kannattaa nähdä ja kokea.

1. Köysirata & Skybridge

Köysiradalla pääsee vierailemaan Langkawin saaren toiseksi korkeimmalla huipulla. Matkatessa ylöspäin tuntee ilman viilenevän, ja kuumalla saarella tervetullut tuulenvire pääsee hissin ikkunan raosta sisään.

Köysiradalla pääsee myos vierailemaan Langkawin skybridgella, joka on 700 metriä merenpinnan korkeudesta sijaitseva, kaartuva silta, jonka eri näköalatasanteet on aseteltu siten, että niiltä näkee kaikkiin ilmansuuntiin.


2. Lagenda Langkawi Dalam Taman

Lagenda Langkawi Dalam Taman, joka sjaitsee Langkawin saaren suurimmassa kaupungissa Kuahissa, on kansanperinteen teemainen puutarha.

Vuodesta 1996 asti auki olleessa puutarhamuseossa on 17 patsasta, joiden vieressä on kyltti, joka kertoo myytistä, jota patsas edustaa. Jokainen patsaista edustaa Langkawin myyttihistorian tärkeää osaa.


3. Sungai Kilim Nature Park

Tämä Langkawin koillisosassa sijaitseva luonnonpuisto on sadan neliökilometrin kokoinen suojeltu mangroverämeikkö, jossa on myös kauniita rantoja ja laguuneja.

Sungai Kilimissa on myös näyttäviä kalkkikivimuodostelmia, joilla on hauskoja nimiä, kuten Borobodurin temppeli, Elefanttikivi ja Roikkuvat puutarhat.


4. Underwater World

Underwater World (‘Vedenalainen maailma’) on yksi saaren tunnetuimmista nähtävyyksistä. Siellä voi nähdä meren sukeltajan silmin, valtavassa rakennuksessa on edustettuna yli 200 kalalajia. Tämä Malesian suurin akvaario sijaitsee aivan Zonin verovapaan ostoskeskuksen vieressä. Tässä ainutlaatuisessa ostoskeskuksessa tulee kultakortille käyttöä!


5. Raskaana olevan neidon saari

Island of the Pregnant Maiden (Raskaana olevan neidon saari) sijaitsee 15 minuutin venematkan paassa Langkawilta. Saaren keskellä sijaitsee valtava kalkkikivimäki, joka nousee tiheän sademetsän ylle.

Opastetulla patikkamatkalla pääsee myos vierailemaan luolassa, joka on täynnä lepakoita ja jonka uskotaan olevan noiduttu. Uskomus on, että luolassa asuu henki, joka houkuttelee matkailijoita luolaan imeäkseen heidän vertaan.

Saarella on myos suuri järvi, joka on kaunis uimapaikka ja jonka veden juomisen uskotaan auttavan pariskuntia lasten hankinnassa.


6. Seven Wells -vesiputoukset

Seven Wells (‘Seitsemän kaivon’) -vesiputoukset koostuu seitsemästä vesialtaasta, joita yhdistävät useat vesiputoukset. Kävely vesialtaille on jyrkkää ylämäkeä, mutta todellakin rankan matkan arvoinen – altaiden raikas vesi on ihanteellinen uimiselle, ja niiden rannalla voi pitää vaikka piknikin.

Paikallisen uskomuksen mukaan vuorten keijut käyvät kylpemässä altaiden viileässä vedessä.


Langkawia kutsutaan maanpäälliseksi paratiisiksi. Tropiikin miellyttävä lämpö, hienohiekkaiset rannat, merestä vehmaina kohoavat pikkusaaret, rehevät mangrovemetsiköt, sademetsien peittämät kukkulat, monet eksoottiset eläinlajit sekä ihmisten tyyneys ja ystävällisyys luovat nautinnolliset lomapuitteet.

Lomamatkojen lähdöt Langkawille Helsingistä 11.12.2012–5.3.2013 joka toinen tiistai.

Saariryhmä koostuu yli sadasta pienestä saaresta, joista viisi katoaa Andamanmeren maininkien alle nousuveden ollessa korkeimmillaan. Saaren ainoassa kaupungissa, Kuahissa, voi tutustua aitoon malesialaiseen pikkukaupunkilaistunnelmaan. Myös rannikon pienten kuvauksellisten kalastajakylien elämää on mielenkiintoista tarkkailla.

Tuliaisiksi Langkawilta kannattaa hankkia esimerkiksi kauniita puuvillakankaisia vaatteita ja batiikkia; Atma Alamin batiikkikeskuksessa hinta-laatusuhde on Malesian parhaita. Tarjolla on myös suuret määrät perinteistä malesialaista taidetta.

Joka ilta ympäri saarta vietetään ruokamarkkinoita, joilla on myynnissä edullisesti paikallista ruokaa ja tropiikin hedelmiä. Suurimmat markkinat ovat Kuahin kaupungissa. Malaijilaisen ruuan perustana ovat riisi ja erilaiset curryt, langkawilaiseen keittiöön antaa oman arominsa myös Thaimaan läheisyys.

Eksoottisia makumatkoja teet esimerkiksi Kuahin ruokakojuissa, kokeile vaikkapa satay-vartaita ja nasi goreng -riisiruokia.


Suosittuja korkeatasoisia hotelleja Langkawilla

The Danna Langkawi Resort – Langkawi

Tasokas rantahotelli
Paljon palveluja
Myös kylpyläosasto

Tasokas malaijilais-brittiläiseen tyyliin rakennettu rantahotelli Langkawin saaren itäosassa, lähellä Berjaya Langkawi Beach -hotellia.

Hotellia ympäröivät meri, pienvenesatama ja vehreä vuoristomaisema. Hotellissa on runsaat palvelut. Hotellin edustalla on oma tekosaari, jolle on venekuljetuksia päivittäin.


Hotelli Meritus Pelangi Beach – Langkawi

Vehreä hotellialue rannalla
Monipuoliset palvelut
Lähellä paikallisia ravintoloita

Valkohiekkaiselle Cenang-rannalle ja vehreään trooppiseen puutarhaan levittäytyvä laaja hotellialue.
Hotelli koostuu useista erillisistä rakennuksista, joiden näköalat avautuvat mm. puutarhaan ja tekolammille.

Monipuoliset palvelut tarjoava hotelli, jolla on erinomainen sijainti ranta-alueen päässä ja kävelyetäisyydellä paikallisista ravintoloista ja pikkukaupoista.


Hotelli Berjaya Langkawi Beach – Langkawi

Bungalow-alue luonnonkauniilla rannalla
Rehevällä rinteellä

Upea ja hyvin hoidettu hotellialue sijaitsee luonnonkauniin Burau Bayn rannalla meren ja sademetsän ympäröimänä.

Täällä voit irtautua täydellisesti arjesta ja keskittyä vain nauttimaan lomastasi. Viidakkoon rajoittuvalle rehevälle rinteelle paikalliseen tyyliin rakennettuja erikokoisia bungaloweja.


Hotelli Holiday Villa Beach – Langkawi

Kodikas hotelli ranta-alueella
Lähellä kylä palveluineen

Mukava ja kodikas hotelli pitkän hiekkarannan vieressä rauhallisella hotellialueella, kävelymatkan päässä kylän pikkukaupoista ja ravintoloista.

Lapsialennus 350 € /2 vk myönnetään 2–14-vuotiaalle, joka majoittuu samaan huoneeseen kahden täysin maksavan henkilön kanssa. Lapsialennettu hinta lasketaan matkan perushinnasta.


Hotelli Federal Villa – Langkawi

Viihtyisä ja kodikas
Sijainti rannalla
Holiday Villa Beach Resortin vieressä

Viihtyisä ja kodikas hotelli, joka koostuu useammasta rakennuksesta.

Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla hienohiekkaisella rannalla, sisarhotelli Holiday Villa Beach Resortin vieressä. Pantai Chenangin ranta-alueen keskustaan on sopiva kävelymatka.

Katso kaikki Lomamatkojen lähdöt Langkawille Helsingistä 11.12.2012–5.3.2013 joka toinen tiistai.

Ota mukaan kätevä
Lomarahoitukseen apua: Pikalainat
Edullisimmat lomavakuutukset IF Vakuutusyhtiöstä