Resor till destinationer över hela världen. Boka resor till Alperna och alla semesterorter

Resor till Phuket – Phuket, Thailands största och populäraste semesterö. Direktflyg med charter eller reguljärflyg till Phuket

Resor till Phuket

Phuket, Thailand »

Phuket resor

Består av 33 öar, täcker Phuket en yta på 570 kvadratkilometer (354 kvadrat miles) och har en befolkning på cirka 322.000 invånare. Phuket ö, den största, är förbunden med fastlandet med en bro. Landets främsta inkomstkälla är turismen, även om jordbruket spelar också en viktig roll. Ön är uppdelad i tre distrikt: Talang i norr, Kathu i väster, och Muang i söder.

Muang District

Karon-Beach_Phuket-Thailand_Ving

Detta område ger ett billigare alternativ till västkusten badorter. Phuket stad är administrativt centrum av ön och erbjuder en mångfald av prisvärt boende, shopping och äta. De äldre fjärdedelar av staden är översållade med 19th century byggnader som utmärker sig genom sin särpräglade kinesisk- portugisisk stil. Från toppen av Rang Hill (Khao Rang) i nordväst, det finns utsikt över Makham Bay, öar och ett fågelperspektiv av staden. Inom detta område finns det också massor av saker att se, bland annat Akvariet i Phuket, Phuket Butterfly Garden och akvarium och Phuket Orchid Garden och Thai Village.

I öster ligger Siray ö, hem till Phuket största bosättningen av Sea Gypsies. Cirka åtta kilometer (fem miles) söder är Chalong Bay, Phuket huvudsakliga båt förankring och öns största viken, som har ett antal välkända skaldjursrestauranger. Vid norra änden är Phuket Zoo och närliggande Rawai Beach. Till sydväst är den Phuket Sea Shell Museum, Laem Ka Beach, en Sea Gypsy Village, restauranger, affärer, hotell, fiske och charterbåtar.

Den framstående södra änden av ön, Prom Thep Cape, är ett bra ställe att njuta av en fantastisk solnedgång. Strax norr är Nai Harn Beach, populär för bad och som en yacht förankring i den torra säsongen. Den breda, svängda Kata Beach har också idealiska vatten för bad och snorkling bland korallreven. Det finns många boendealternativ, restauranger, barer och klubbar, och en vanlig dagsljus buss går till Phuket Town och andra badorter. Karon Beach är den näst största av Phukets främsta turiststränderna och är ett populärt resmål för turister. Mellan Kata och Karon finns det publikfriande Dino Park Mini Golf.

Inom Muang District ett antal öar kan hittas, inklusive Mai Ton ö, med dess naturliga miljö, vita stränder och klart vatten. Kaew ö är liten, men har en fin strand och otroligt koraller i det omgivande vattnet. En av de största attraktionerna på ön är jätte Buddha staty vid Wat Phra Kaew. Lohn ö är stor och bergigt, medan Coral ö, är en del av ett marint reservat som drar resenärer med dess många hotell, restauranger och en mängd olika vattensporter. Raya ö är egentligen två öar som har kristallklart vatten och utmärkt dykning och fiske.

Kathu District

Patong-Beach_Phuket-Thailand_Ving

Känd i detta distrikt är Patong Beach, den livliga shopping-och kvällsnöjesdistriktsom förvandlat en lugn fiskeby till en livlig stad i en kort tid. Från barer till levande musik till disco, plus mat från hela världen finns på sina restauranger, kan alla möjliga tidsfördriv tänkbara hittas här. Inte att förglömma är den fina viken och fyra kilometer (2,5 mil) sträcka av stranden som lovar utmärkt bad, snorkling och mycket mer.

Bland de stora attraktionerna i närheten är Phuket Water – Ski Linbanor, Kathu Vattenfall, Loch Palm Golf Club och Tarzan Jungle Bungee Jump. I Patong, den berömda Phuket Simons koncernens Cabaret Transvestit Show är en värdefull efter – middagen stopp. I närheten är det Patong Go – Kart Speedway och i söder är det Phuket Country Club Golf Course.

Vid norra änden av Patong Beach är den vildare, outvecklade Kalim Beach, en äventyrlig stopp för resenärer som vill komma bort från folkmassorna. Längre norrut ligger Kamala Beach, en muslimsk fiskeby, med en vacker två kilometer (1,25 mil) sträcka av stranden där buffel hjordar svalka ofta ut på eftermiddagarna vid havet. Det finns gott om hotell här och många traditionella skaldjursrestauranger. I närheten är Phuket FantaSea, Thailands mest populära vattensportcenter.

Thalang District

Bangtao-Beach_Phuket-Thailand_Ving

Täcker den norra halvan av ön, har detta område ett antal attraktioner, inklusive Thalang National Museum, som har en visning av antika artefakter och föremål som rör den berömda 1785 slaget vid Thalang. I närheten ligger den imponerande Två hjältinnor Monument, restes till minne av de systrar som leder människor in i strid under en invasion från Burma länge sedan. Även i området är Wat Phra Tong, hem för den gyllene staty av Buddha som dök upp från jorden för många år sedan.

Några av de mest pittoreska landskap i detta område kan observeras i Khao Phra Thaeo Wildlife Sanctuary, som omfattar 22 kvadratkilometer av jungfrulig regnskog och vattenfall som fungerar som en av Phukets största sötvattenkällor. Ton Sai och Bang Pae platser i Gibbon Rehabilitation Project ligger också i närheten.

Stränderna på västkusten inkluderar Surin -stranden och en annan fantastisk solnedgång plats, Laem Sing Beach, som är liten men pittoresk, med hällar av stora granitblock. Bang Tao Beach är mest upptagen av den massiva resort utvecklingen av Laguna Phuket. Det är också hem till Banyan Tree Golf Club och Banyan Tree Spa. I närheten ligger den Phuket Laguna Riding Club och Canal Village Shopping Center, som rymmer mer än 50 butiker och restauranger.

Norr om Bang Tao, nära flygplatsen är Sirinat nationalpark, som sträcker sig till öns nordligaste spets och omfattar 13 kilometer (8 mil) Nai Yang Beach. Ofta kallad ” Flygplats Beach “, det är där jätte havssköldpaddor syns och nationalpark kontor finns.

Var du än är i Phuket, det finns obegränsade möjligheter att fördjupa dig i den lokala kulturen och traditionen. Det finns mer än tillräckligt med möjlighet att koppla av och njuta av de vackra stränder och unik miljö.

Boka din resa till Phuket, Thailand här »